Över 100 IQ Test Gratis Online med Kostnadsfria Resultat

Ta IQ Test Gratis här och få ditt resultat

Vad du bör tänka på när du testar dig!

Testerna har information och uppstartsinfo på engelska, använd översättningsfunktionen om så behövs.

Om det är första gången du testar dig, så föreslår vi att du börjar med de tre testerna högst upp märkta "My First ....", De har en normal svårighetsgrad och varaktighet.

För erfarna testtagare, finns många test att välja bland. Klicka på info-knappen för att få mer information om detaljerna kring ett test. Svårighetsgraden indikeras av antalet glödlampor som mellan 1 och 5 (1 = mycket lätt, 5 = utmanande), du kan även se den tid som krävs för testet. Se till att du har tillräckligt med tid för att genomföra testet.

Example

Se till att du har tid till förfogande och kan arbeta ostört.


Vi uppstart av testet.

Du kommer att bli ombedd att ange en privat e-post adress vid start. Vi måste ha den för att skicka en automatisk resultatrapport till dig. Vi rekommenderar att du alltid använder samma e-post för alla tester du gör hos oss.


Under testets gång.

Alla uppgifter har snabbknappar på toppen, vilka möjliggör hopp direkt till tidigare uppgifter för att t.ex. ändra svar. Snabbknapparna anges med svart eller grön färg om uppgiften har besvaras eller inte, så du kan hoppa över svåra frågor och prova dem senare om du får tid kvar mot slutet. Kvarstående tid kvar visas till vänster.

Example


Att få reda på resultatet.

Testet avslutas genom att trycka på knappen Send eller om det tajmar ut automatiskt. Då skickas resultatet till det e-postmeddelande som du angav vid start. För att undvika upprepade försök och för att få ett rättvist resultat skickas e-postmeddelandet med fördröjning. Alternativt kan du betala lite och få rapporten omedelbart. Se "memberships" för de senaste aktuella villkoren.


Spatialt, Numerisk, Verbal eller "Perspektiv"

Vi har fyra olika typer av tester, gör några tester och ta reda på vad din preferens är:

Spatial spatiala, är figurbaserade tester med flervalssvar. Dessa tester betraktas som kulturneutrala och är troligen bäst för nybörjare. Spatiala fungerar normalt mycket bra. Dock kan testerna ibland bli för fantasifulla och svåra och testtagaren kan komma att se andra lösningar än vad som avsågs. Men om testet görs balanserat mellan flertalet enkla och några få svåra uppgifter, så fungerar spatiala tester utmärkt.

Numerical numeriska är lite knepigare än rumsliga och kan har i de flesta fall ett öppet fält att skriva in svaret på, detta höjer svårighetsgraden. Ett problem är att en del försöker lösa uppgifterna som de vore att matte test i skolan, det är inte meningen. De flesta uppgifter är i stil med ett numeriska mönster eller numeriska serier. Det är tillåtet att använda miniräknare på alla numeriska tester på IQexams.

Verbal verbala är bland de mest populära och riktigt roliga att göra. Dock är alla våra tester i dagsläget på engelska. Det gäller att du har hyfsade kunskaper i engelska, det är även tillåtet att använda översättningsverktyg som Google Translate, åtminstone för tester utan tidsbegränsningar är detta är ett användbart alternativ.

Perspektiv perspektiv består av bilder eller figurer som du ska beskriva med ord vad du ser (dock på engelska, så använd google translate eller liknande). Detta är ett outforskat område bland IQ tester, men det korrelerar väl med g-faktorn och de är roliga oftast mindre ansträngade att göra.